Comanda telefonic la: 0756 464 738 (075Minipet)(Luni–Vineri/10:00–17:00)
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE PESTE 199 LEI
Suntem prezenti pe:

Ce rol au animalele de compaine in viata noastra?

Ce rol au animalele de compaine in viata noastra?

            Conform ultimelor studii peste 80 de milioane de familii detin un animal de companie, bineinteles, acest numar este in continua crestere marind practic si rolul pe care animalele de companie il au in viata sociala a fiecarei familii. Animalele de companie ofera in primul rand iubire neconditionata dar pe langa asta, cainii, pisicile si alte animale de companie sunt recunoscute si folosite la nivel mondial ca mici terapeuti pentru linistirea copiilor, in centre de batrani si nu numai. Putem spune ca animalele creaza o legatura speciala cu stapanii lor, o relatie bazata pe afectiune dar si protectie. Nu putine sunt cazurile in care caini sau pisici apara copii aflati in pericol.

  • Oricine are nevoie de un animal de companie
            Exista foarte multe studii conform carora cainii si pisicile sunt benefice nu numai pentru starea emotionala a stapanilor dar si pentru sanatatea acestora. Exista in multe publicatii si articole atat din planul stiintific si nu numai in care se studiaza efectul pe care animalele de companie il au asupra starii de bine a corpului uman si chiar si asupra energiilor din casa.
            Insa, trecand la o arie mai pragmatica a modului in care animalele de companie sunt benefice pentru sanatate, in primul rand a avea un animal de companie inseamna sanatate pura prin miscare. Pe langa asta, un animal de companie ajuta la controlul si reducerea nivelului de stres si de anxietate. De asemenea, sunt multe cercetari in care s-a descoperit faptul ca aceste animale pot fi de real ajutor pentru cei cu hipertensiune, sau cu alergii.

            Psihologia recunoaste rolul terapeutic pe care cainii sau pisicile il au in ameliorarea starii persoanelor care se recupereaza dupa traume sau dupa situatii dificile. Terapiile realizate cu ajutorul cainilor si a pisicilor au oferit rezultate foarte bune in situatii in care ar fi cerut tratamente foarte lugi si complexe. In acest sens au fost facute progrese majore in ameliorarea starii multor pacienti diagnosticati cu Alzheimer. Aceasta boala degenerativa duce la pierderea memoriei scurte dar si la situatii cand persoana poate fi in mare dificultate de a se exprima, orienta sau a rationa. Inca de la primul contact cu un pui de caine sau pisica, acesti oameni incep sa radieze si pentru cateva ore, acestia uita si de boala si de probleme. Mai mult de atat, cainii pot sa le fie ghizi in acele momente in care uita pur si simplu unde locuiesc.

  • Pot aduce zambetul pe buze oricand!

            Acelasi rezultate foarte bune au fost descoperite si in tratarea persoanelor cu depresie acuta. In general pentru astfel de situatii medicii psihiatrii recomanda tratamente medicamentoase menite

sa diminueze starile de anxietate si sa elimine riscurile aparitiei crizelor acute. Unii psihologi insa, incearca tot mai mult o abordare mai non-intruziva, mai exact prima recomandare a acestora este cea de a incerca terapia cu animale de companie. Evident, prea putini pot rezista unui pui dragalas de caine sau o pisicuta.

            Putem spune ca rolul animalelor de companie in vietile stapanilor lor este unul important. Toti cei care au un animal de companie au recunoscut ca vietile lor au fost schimbate radical inca din prima zi.

  • Animalele de companie si copii

            Pentru copii animalele de companie pot sa fie mai mult decat niste simpli prieteni. Pot contribui la dezvoltarea unor trasaturi de personalitate, pot fi un sprijin in momentele de criza ale copilului si pot sa il ajute sa isi dezvolte comunicarea. Invatand sa aiba grija de un animal de companie intr-un mod responsabil, stima sa de sine va fi mai crescuta. Si, stima de sine este un pilon important in dezvoltarea sociala sanatoasa a copilului si in transformarea sa intr-un adult cu picioarele pe pamant.

            In momentul in care copii finalizeaza sarcini adaptate varstei lor se simt mai competenti. Parintii trebuie sa adapteze sarcinile in functie de varsta lor. De exemplu, un copil de trei ani poate ajuta dand apa cainelui dar nu sa il si plimbe. De asemenea, un animal de companie il va ajuta pe copil sa inteleaga mai bine ciclicitatea vietii. Discuta impreuna cu copilul toate avantajele si dezavantajele pe care le implica detinerea unui anumit animal de companie apoi sa impartiti responsabilitatile legate de plimbari, hranire, educare si igienizarea animalului.

            Joaca, timpul petrecut cu animalul de companie joaca un rol important in dezvoltarea copilului, motiv pentru care este chiar recomandat sa ii cumperi sau sa adopti unul daca isi doreste foarte mult. Un animal de companie poate sa asigure o dezvoltare emotionala sanatoasa.

            In special in cazul copiilor abandonati, animalele de companie joaca un rol foarte important. Acesta va deveni un confident si un protector al copilului. Va rezulta un atasament intre cei doi si, de multe ori s-ar putea spune ca animalul de companie ii tine loc de mama.

            Animalele de companie au un rol foarte important in viata noastra, motiv pentru care merita sa le oferim tot ceea ce este mai bun. Alege din magazinul nostru online hrana, accesorii si jucarii potrivite pentru ei.

Ce cauti?

Cosul tau