Comanda telefonic la: 0756 464 738 (075Minipet)(Luni–Vineri/10:00–17:00)
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE PESTE 199 LEI
Suntem prezenti pe:

Covid – 19 si animalele de companie? Sunt afectate de acest nou virus?

Covid – 19 si animalele de companie? Sunt afectate de acest nou virus?
            La nivel global asistam la un adevarat razboi intre cadrele medicale si noul virus. Granitele s-au inchis, sistemele sanitare sunt solicitate dincolo de posibilitatile umane, fake news-ul umple retelele de socializare si televizoarele iar un intreg iures de informari si dezinformari creeaza in mintile oamenilor numeroase teorii dar si intrebari legate de ce este mai bine de facut. Rutina zilnica s-a modificat. Cine a reusit, munceste de acasa iar altii isi pierd locurile de munca sau depind de salariile lor cu mult reduse pentru a se intretine.
            Dar, in aceasta goana dupa informatii si solutii pentru a ne mentine sanatosi, nu putem decat sa ne intrebam daca sunt animalutele noastre in siguranta. In randurile de mai jos iti vom oferi cateva informatii esentiale despre cum trebuie sa ai grija de animalele de companie si, mai ales, vom incerca sa raspundem la aceasta intrebare care ii framanta pe cei mai multi posesori de animale.
            Desi nu exista dovezi clare in ceea ce priveste transmiterea coronavirusului de la om la animale de asemenea nici daca afirmatia este valabila invers. Sunt necesare studii suplimentare pentru a se descoperi cum a ajuns noul tip de coronavirus la oameni, care este traseul epidemiologic ce a dus la infectarea omului si daca si ce specii de animale sunt implicate.
            Animalele de companie pot sa transmita la om anumite boli si paraziti care sunt cunoscuti in prezent, motiv pentru care trebuie deparazitati intern si extern. Atentia, o ingrijire si o hrana adecvata a animalelor de companie in functie de rasa, talie, varsta si posibile afectiuni sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii lor.
            Un sfat general al medicilor veterinari este acela sa va spalati pe maini cel putin 20 de secunde dupa contactul cu un animal de companie. 
  • Cainii si pisicile pot sa fie depistate cu noul coronavirus?
            Daca in cazul altor intrebari de ordin medical veterinarii au un raspuns complet, in aceasta situatie este mai complicat. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista dovezi suficiente pentru a oferi raspunsuri care sa ii linisteasca pe proprietarii de animale de companie. Momentan nu exista dovezi ca animalele de companie, pisicile, cainii, nu au infectat omul cu noul coronavirus.
  • De ce este bine sa eviti contactul cu animalul tau daca esti testat pozitiv cu Covid – 19?
            Totusi, daca esti infectat cu noul coronavirus sau esti in autoizolare, este recomandat sa eviti contactul cu animalele de companie asa cum procedezi si cu oamenii din jurul tau. Chiar daca nu exista cazuri confirmate de coronavirus exceptand un caine din Hong Kong care prezinta urme ale noului virus dar nu si simptome de boala recomandarea medicilor este sa eviti contactul cu animalele de companie. Cu alte cuvinte, pana in momentul in care nu se cunoaste ceva exact este bine sa previi in loc sa tratezi.
            Daca nu ai posibilitatea de a lasa in grija unui alt membru al familiei animalul de companie atunci trebuie sa te asiguri ca il protejezi. Limiteaza cat mai mult contactul, spala mainile inainte si dupa ce il atingi si poarta masca de protectie. In plus, daca doresti poti sa ii faci o baie cainelui sau pisicii tale cu ajutorul unui produs special conceput pentru el dintr-un magazin online.
  • Kit-ul obligatoriu pe care sa il ai in caz de urgenta
            Daca ai fost infectat cu noul coronavirus trebuie sa te asiguri ca ai pregatit totul si pentru animalul tau de companie. In primul rand, trebuie sa prevezi si scenariul in care esti dus la spital de urgenta in carantina si nu mai ai posibilitatea de a trece pe acasa. Vorbeste cu un prieten de incredere si incredinteaza-i cheile de la casa pentru a hrani, plimba si ingriji animalul de companie. Daca animalul are nevoi speciale atunci asigura-te ca are vitamine si medicamente suficiente. De asemenea, cumpara din timp mancare pentru animale special conceputa pentru varsta si rasa lui din magazinul nostru online.
            Este important sa iti faci si o rezerva de hrana pentru a oferi animalului de companie toate conditiile necesare pentru a trece cu bine peste perioada izolarii. In plus, daca ramai fara hrana sau suplimente alimentare pentru animale atunci poti sa le comanzi si online. De asemenea, asigura-te ca are toate vaccinurile la zi si nu vor aparea urgente in timpul cat este recomandat de autoritati sa stam in casa.

Ce cauti?

Cosul tau