Comanda telefonic la: 0756 464 738 (075Minipet)(Luni–Vineri/10:00–17:00)
LIVRARE GRATUITA LA COMENZI DE PESTE 199 LEI
Suntem prezenti pe:

Cat de mult pot trai animalele de companie?

Cat de mult pot trai animalele de companie?
            Este usor sa intelegem motivele pentru care animalele de companie joaca un rol important pentru stapanii lor, ele reduc nivelul stresului, ofera in mod neconditionat iubire si afectiune si bineinteles, asa cum orice detinator al unui animal de companie poate sa spuna, este imposibil sa te plictisesti odata ce ai un animal de companie. Insa, asa cum tot ceea ce este frumos, are si un final, poate cel mai greu moment din viata celor care au un animal de companie este despartirea. Majoritatea animalutelor de companie au o durata a vietii mai mici decat cea a oamenilor, insa exista si contrarii.
            Cel mai uzual animal de companie, cainele are un metabolism mult mai rapid ceea ce se traduce printr-o durata a vietii mult mai mica decat cea a omului. Asadar, un caine traieste in general pana in 13 ani, in timp ce pisicile au o durata de viata ceva mai lunga, acestea ajungand pana la 16 ani sau chiar mai mult, insa asta depinde de fiecare rasa in parte. Existat totusi si animale care va vor tine companie pentru mult mai mult de atat.
  • De la testoase, reptile pana la pisicute si pestisori
            Testoasele pot avea o durata a vietii pana la 40 de ani, evident, in functie de varsta. Evident, pentru a va bucura pentru o perioada cat mai lunga de timp este indicat sa le oferiti  toate conditiile necesare si bineinteles, aveti grija de sanatatea lor.
            Pestii Koi usor de recunoscut dupa tiparul de alb lucios cu forme rosii. Acesti pestisori originari din zona Japoniei au o durata de viata pana la 15 ani. Ceea ce este interesant este ca in tara lor de origine, acestia traiesc chiar si 40 de ani. Cel mai mare record al unui astfel de pestisor este de 226 de ani.
            Papagalii pot trai in medie 30 de ani, cel mai longeviv traind 83 de ani. Aceste pasari sunt extrem de inteligente, avand nivelul de inteligenta similar cu al unui bebelus. De aici si nevoia lor de atentie. Evident, in functie de specie, unii papagali pot trai mai mult sau mai putin.
            Desi nu multe persoane s-ar gandi le ei ca si animale de companie, serpii pot trai in medie pana la 20 de ani. Pentru a avea o viata buna acestia au nevoie de un spatiu amenajat care sa le ofere atat o zona de ascundere, structuri pe care se poata catara dar si o zona incalzita.
            Sunt dragute, adorabile chiar dar toata dragalasenia lor vine si cu un minus. acestea traiesc in medie 17 ani si pe langa asta au gherute. Trebuie stiut ca pisicile de casa traiesc cu mult mai mult decat cele de afara deoarece acestea mod in primii ani din cauza bolilor.  Stapanilor de pisici le spunem ca este esential ca acestea sa nu fie hranite in exces.
            Soparlele sunt unice in calitate de animal de companie. Aceste reptile au o viata foarte lunga daca sunt tinute in captivitate cu toate conditiile de care au nevoie. In general, fie ca vorbim de Gecko sau Iguane, acestea traiesc in medie de la 5 la 12 ani. Cea mai longeviva reptila traind peste 20 de ani.
  • Alte animale care au o durata de viata incredibil de mare
            Inca un exemplar care are o durata de viata impresionanta este rechinul de Groenlanda care traieste in apele arctice iar la maturitate poate atinge 4,8 metri. Este un animal necrofag care este atras de mirosul carnii care putrezeste in ocean. Traieste la adancimi foarte mari iar cercetatorii au determinat ca durata de viata a acestora poate sa depaseasca si 272 de ani.
            Un alt tip de animal care se remarca prin durata de viata remarcabila este scoica Panopea Generosa, originare din regiunea Puget Sound aflata in apropierea coastei statului american Washington. Aceasta specie de scoica poate sa traiasca pana la 150 de ani.
            Tuatara este o alta specie de animal care poate sa traiasca foarte mult, unele specii atingand chiar si 100 – 200 de ani. Tuatara este un descendent al dinozaurilor si, practic sunt cunoscuti ca fiind singurii supravietuitori ai unui ordin care a inflorit acum 200 milioane ani in urma.
            Buretele de Antarctica poate sa traiasca chiar si 1550 de ani si traieste in Oceanul Antarctic la temperaturi foarte scazute. Au un ritm de crestere foarte lent, motiv pentru care pot sa atinga aceasta varsta fenomenala.
            Cele prezentate mai sus, nu sunt animale de companie dar a meritat sa prezentam cateva specii cu o viata impresionant de lunga. In ceea ce priveste animalele de companie, este foarte important sa spunem ca durata de viata este direct dependenta de grija pe care o oferiti. Asadar, nu uitati ca afectiunea este importanta pentru orice fiinta, dar si modul in care aveti grija de sanatatea acestora.
            Pentru a te asigura ca animalele de companie primesc cea mai buna ingrijire trebuie sa le oferi hrana corespunzatoare asa cum gasesti in magazinul nostru online.

Ce cauti?

Cosul tau